Blog

Beşiktaş 3 Kazandı 2 Kaybetti

Spor Toto Süper Lig’de iddiası kalmayan İstanbul temsilcimiz Beşiktaş, sahasında ağırladığı Yukatel Kayserispor’u 3 – 2 devirmesini bildi.

Beşiktaş Kaleyi Bir Türlü Tutturamadı

Güzel bir İstanbul öğleninde başlayan maçta ilk tehlikeyi karşılaşmanın hemen başında Beşiktaş yarattı.

Rıdvan Yılmaz’dan taç atışında topu alan siyah beyazlı takımın efsanesi Atiba Hutchinson, yaptığı vuruşla kaleyi yoklasa da ne yazık ki çerçeveyi bulamadı.

Bu fırsattan 5 dakika sonra bu kez Rachid Ghezzal ile serbest vuruştan kaleyi düşünen Kara Kartal’da top yine auta çıktı ve 7 dakikada iki fırsat harcanmış oldu.

13’üncü dakikaya gelindiğinde ise Siyah Beyazlılar maçta o ana kadarki en net pozisyonlarına girdiler. Savunma arkasına iyi sızan Cyle Larin, sol çaprazdan topu Lung’un üzerine nişanladı. Pozisyonun devamında kazanılan kornerde ise Montero, kafa vuruşuyla topu dışarıya attı.

Dakikalar 19’u gösterdiğinde ise teknik direktör Valerien Ismael’in ekibi için “bu nasıl kaçar” denilecek bir pozisyon yaşandı.

Beşiktaş’ın Kanadalı forveti Cyle Larin, Yukatel Kayserispor file bekçisi Sylvio Lung ile karşı karşıya geldi. Çok müsait poizsyonda topu ağlara gönderemeyen Cyle Larin, adeta saç baş yoldurttu.

Ev sahibi İstanbul temsilcimizin böylesine net pozisyonları harcamasından sonra Yukatel Kayserispor adeta “atamayana atarlar” diyerek ağları sarstı. 22’nci dakikada ceza sahasında topa eliyle müdahale eden Welinton’un yaptırdığı penaltıda beyaz noktaya Mame Thiam geldi.

Tecrübeli oyuncu beyaz noktada hata yapmayınca Yukatel Kayserispor, 0 – 1 üstünlüğü yakaladı.

İlk yarıda genel olarak topu çerçeveyle buluşturmakta büyük sıkıntılar yaşayan Beşiktaşlı oyuncular, Rıdvan Yılmaz’ın 30’uncu dakikada kaçırdığı top ve Emirhan İlkhan’ın 45’te Sylvio Lung’a takılan sert şutundan sonra soyunma odasına 0 – 1 geride girdiler.

Beşiktaş Bir İlke Şahit Oldu

Karşılaşmanın ikinci yarısına beraberliği yakalamak için çıkan teknik direktör Valerien Ismael’in öğrencileri, aradıkları golü çok geçmeden buldular.

Dakika 50’de kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cezayirli usta Rachid Ghezzal’ın ortasında Atiba Hutchinson topu aşırttı. Onun topu yolladığı noktada genç futbolcu Serdar Saatçi vardı. Kariyerindeki ilk Spor Toto Süper Lig golünü kaydeden Serdar, takımına beraberliği getirdi.

Bu golden sonra oyundaki etkisini arttıran Beşiktaş, ikinci golünü atmak için ise 25 dakika bekledi. Bu süre zarfında Valerien Ismael’in as oyuncular Larin, Batshuayi ve Ghezzal’ı kenara alması dikkat çekiciydi.

Bu üç ismin kenara gelmesiyle maça giren Nkoudou ise Yukatel Kayserispor’u yıkan isim oldu. 75’te günün etkili ismi Atiba’nın yolladığı pası çok iyi takip eden Nkoudou, Uğur Demirok’un hatasından faydalanarak golünü attı.

Bundan sadece 1 dakika sonrasında bu kez sol kanattan kat ederek Uğur Demirok’un başına bela olan Nkoudou, onun yaptırdığı penaltıda kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

90 + 5’te Yukatel Kayserispor, Miguel Cardoso ile durumu 3 – 2’ye getirse de bu onlara puan için yeterli olmadı.

Beşiktaş çok güzel bir geri dönüşle maçı kazanırken moral bozucu olan konu ise Valentine Rosier ve Montero’nun kart cezaları sebebiyle önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçında sahada olamayacakları haberiydi.

IstanbuldaSporHaber

Recent Posts

Emiliano Martínez  Arjantin’in Yıldız Kalecisi

Emiliano Martínez, Arjantinli profesyonel bir futbolcudur ve özellikle kaleci performansıyla tanınır. İlk profesyonel kariyerine Arsenal'da…

6 ay ago

Newcastle United 1 – 0 Arsenal

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında siyah beyazlı ekip Newcastle United, sahası St. James' Park da…

6 ay ago

Burak Yılmaz Beşiktaş’tan Ayrılmıyor

5 Kasım 2023 Pazar gününün programında yer alan maçta Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.…

6 ay ago

Manchester City Bournemouth’a Gol Yağdırdı

Premier Lig’de 11’inci hafta başladı. Günün sonucu merakla beklenen maçında Manchester City ile Bournemouth karşı…

6 ay ago

Fenerbahçe’de Polonyalı Yıldız İçin Transfer Söylentileri Artıyor

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe nin parlayan yıldızı Sebastian Szymanski adından bahsettirmeye devam ediyor. Sarı lacivertli…

6 ay ago

Ryan Kent Fenerbahçe’den Ayrılmaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe’de yüzler gülüyor. Sarı lacivertli takım, son olarak, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Hatayspor ile karşı…

6 ay ago