Blog

Formula 1 Heyecanı İçin Gözler İstanbul Park’a Çevrildi

Adrenalin dolu yarışlara sahne olan Formula 1; birkaç gün içerisinde Türkiye’de de gündemin ilk sırasına yerleşecek. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda bu sezonun 16. yarışı Türkiye’de gerçekleştirilecek. Formula 1 severler; Türkiye Grand Prix’sini heyecanla bekliyorlar.

İstanbul Park’ta gerçekleşecek bu önemli etkinlikte iki isim öne çıkıyor diyebiliriz. Max Verstappen ve Lewis Hamilton arasındaki mücadelede kimin galip geleceği merak ediliyor.

Hem Hamilton Hem de Verstappen Bir Hayli İddialı

Geçtiğimiz sezon İstanbul’da düzenlenen yarışta başarısıyla öne çıkan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton; aynı başarıyı bu yıl da tekrarlamak istiyor. Hamilton’ın hedefleri oldukça büyük! 36 yaşındaki deneyimli isim; üst üste beşinci, toplamda ise sekizinci şampiyonluğuna erişmek adına Türkiye Grand Prix’sini kesinlikle kazanmayı hedefliyor. Buna ek olarak, Türkiye ayağı dışındaki 6 yarıştan da başarılı bir şekilde çıkmanın derdinde!

Rakibi Lewis Hamilton kadar iddialı olan bir diğer isim Max Verstappen! Red Bull’un Hollandalı pilotu Verstappen; son zamanların en çok konuşulan ismi! Genç pilotun önünde büyük bir şans var. Türkiye Grand Prix’sini ve sonraki yarışları sorunsuz bir şekilde geçtiği takdirde kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde edebilir. Bunun yanı sıra, Hamilton’ın serisine son vererek tarihe geçebilir. Bir başka deyişle, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın Türkiye etabı; hem Verstappen hem de Hamilton adına hayati öneme sahip!

Türkiye Grand Prix’si Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tüm Formula 1 sevenlerin de bildiği üzere şampiyonluğun iki adayı bulunuyor. Hamilton ve Verstappen; bu sezon şampiyon olma konusunda en iddialı iki isim! Bu iki isim arasında yalnızca iki puan fark bulunuyor. Hamilton; toplamış olduğu 246,5 puan ile zirvede yer alıyor. Verstappen ise 244,5 puan ile ikinci sırada yer alıyor. Bu ikilinin ardından üçüncü sırada başka bir Mercedes pilotu var! 151 puana sahip olan Bottas’ın takibi sürdürdüğünü söyleyebiliriz.

Yarışın en tecrübeli ismi Raikkonen olacak. 41 yaşındaki Finlandiyalı pilotun yanı sıra yarışta ilk defa yer alacak üç pilot bulunuyor. En çok yarış kazanan ise tahmin edilebileceği üzere Hamilton!

IstanbuldaSporHaber

Recent Posts

Emiliano Martínez  Arjantin’in Yıldız Kalecisi

Emiliano Martínez, Arjantinli profesyonel bir futbolcudur ve özellikle kaleci performansıyla tanınır. İlk profesyonel kariyerine Arsenal'da…

6 ay ago

Newcastle United 1 – 0 Arsenal

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında siyah beyazlı ekip Newcastle United, sahası St. James' Park da…

6 ay ago

Burak Yılmaz Beşiktaş’tan Ayrılmıyor

5 Kasım 2023 Pazar gününün programında yer alan maçta Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.…

6 ay ago

Manchester City Bournemouth’a Gol Yağdırdı

Premier Lig’de 11’inci hafta başladı. Günün sonucu merakla beklenen maçında Manchester City ile Bournemouth karşı…

6 ay ago

Fenerbahçe’de Polonyalı Yıldız İçin Transfer Söylentileri Artıyor

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe nin parlayan yıldızı Sebastian Szymanski adından bahsettirmeye devam ediyor. Sarı lacivertli…

6 ay ago

Ryan Kent Fenerbahçe’den Ayrılmaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe’de yüzler gülüyor. Sarı lacivertli takım, son olarak, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Hatayspor ile karşı…

6 ay ago